Actueel

The Placemaker in volle gang

De zomer is volop in het land, de vakanties zijn steeds nadrukkelijker aanwezig; tijd voor een update. Waar staan we met The Placemaker? Wat voor voortgang hebben we de afgelopen maanden geboekt in onze projecten?

In Tilburg zijn we inmiddels (samen met Van der Weegen Bouwontwikkeling) volop bezig in de Piushaven met een een tweede project Muziekwonen. Op 20 juli is met een druk bezette informatieavond het startsein gegeven. Veelbelovend waren de enthousiaste reacties van de aanwezigen. Op 20 september is er een vervolgavond gepland. Het project omvat ca. 40-50 huizen en appartementen, in huur en koop. Woningcorporatie Tiwos en natuurlijk de gemeente Tilburg zijn er vanaf het begin bij betrokken. Een vliegende start mogen we het zo wel noemen.

Muziekwonen Tilburg

 

Ook is er nieuws te melden over nieuwe projecten in Vught (de herontwikkeling van een monumentaal pand, samen met het bedrijf Hazenberg) en in Boxtel (herontwikkeling van een mooi pand met aangrenzende tuin). Allebei projecten waar we vanuit de Placemaker werkwijze samen met toekomstige woners in co-creatie ontwikkelen en realiseren. Bij beide projecten moeten nog een paar laatste hobbels worden weggenomen, en dan komen we ermee naar buiten.

En we zijn natuurlijk met nieuwe acquisities bezig. Onze manier van werken als klantgestuurde ontwikkelaar krijgt steeds meer waardering bij partijen. We worden dan ook steeds vaker uitgenodigd om mee te denken over projecten waar juist dat element gevraagd wordt.

In Nijmegen zal er op korte termijn meer helderheid komen over de planning van het project Minidorp in de Waalsprong. Na een periode van stilstand zal er in het derde kwartaal besluitvorming binnen de gemeente Nijmegen worden voorbereid. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we daarna weer verder kunnen en dit project alsnog richting realisatie kunnen brengen.

Voor het project Muziekwonen zijn we samen met de gemeente Nijmegen op zoek naar een alternatieve locatie. Zodra we daar meer over te melden hebben, komen we natuurlijk terug bij de grote groep geïnteresseerde woners.

Muziekwonen Tilburg2

Nog een laatste nieuwtje: wij zijn sinds enige maanden met twee ondernemende en zeer betrokken partners een samenwerking aan gegaan: Mark Hassink en Tony Koster, beiden van het bedrijf Vrijborg uit Vught. Samen met hen is onze slagkracht toegenomen en kunnen wij nog beter onze missie waarmaken: het creëren van inspirerende wijken en buurten voor én met mensen!

U ziet, de zomer is volop bezig, maar wij zitten nog niet in de zon. Nog even een laatste eindspurt, en dan mogen wij ook even onderuit.
Wij wensen u een hele mooie en zonnige vakantie toe, met veel “placemaking” op het strand, de camping, de achtertuin of waar u die dan ook doorbrengt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest