Minidorp, Nijmegen

In nauwe samenwerking met een (nog steeds groeiende groep) woners heeft The Placemaker in de Waalsprong het concept Minidorp ontwikkeld. Circa 40 woningen rondom een gemeenschappelijk binnenterrein, waar gemeenschappelijke functies worden gerealiseerd. Maar elke woner heeft ook zijn eigen privacy, niks moet, er kan veel. Juist de combinatie van “delen met elkaar, elkaar ontmoeten” en de eigen privacy, gekoppeld aan het op maat bouwen voor elke individuele woner maakt dit concept uniek. Dorpse waarden gekoppeld aan modern wooncomfort. De onderliggende waarde die de woners aan dit concept ontlenen hebben we kortweg “eigentijds nabuurschap” genoemd. Inmiddels zitten er circa 25 toekomstige woners aan tafel, zeer gevarieerd: van starters tot senioren, gezinnen met kleine en grotere kinderen, alleenwonenden en stellen. En zo gevarieerd zijn ook de woningen die er worden gebouwd: rijtjeswoningen, 2/1 kap, vrijstaand, patiobungalows en appartementen.

The Placemaker is (nadat het concept met de woners is ontwikkeld) een samenwerking aangegaan met bouwer Hazenberg uit Vught (onderdeel van de TBI-groep). Met de kennis en ervaring van dit zeer klantgerichte bouwbedrijf wordt het concept (met ondersteuning van de architect van buro WARC, Ward van der Reijden) nu verder uitgewerkt naar een voorlopig en definitief ontwerp. Waarbij de woners natuurlijk aan tafel blijven zitten, en maatwerk tot in de kleinste details wordt geleverd.

Minidorp

 

Over minidorpen

Een veilige, comfortabele woning en woonomgeving waar elke generatie prettig kan wonen. In een straat of buurt wonen met ‘gelijkgestemden’, waarmee je waarden en interesses kunt delen. Je bent er voor elkaar als het nodig is, en je respecteert ieders eigenheid en vrijheid.

Wonen in een Minidorp betekent dus een fijne woonomgeving met gemeenschappelijke voorzieningen, maar ook met de privacy die je wenst! Op een mooie locatie in de Waalsprong Nijmegen (Vossenpels-Zuid) zijn volop kansenaanwezig om zo’n modern Minidorp te ontwikkelen, samen met de toekomstige woners.

 

minidorp

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest